lördag 20 oktober 2012

Arbete pågår


Ville bara göra ett snabbt inlägg för att visa att vi fortfarande är igång även om aktiviteten på bloggen verkar bevisa motsatsen. Det är lite ironiskt att förra årets sommar var så fantastiskt fin och i år så regnar det oavbrutet! Men idag var ett välbehövligt undantag! Solen har strålat hela dagen och fyllt oss med energi igen. Och imorgon kommer förstärkning till bygget. Äntligen lite medgång :).

De bärande innerväggarna är på väg upp. I det östra tornet börjar man nu verkligen kunna förstå hur stort Johannas rum kommer att bli!

Den första av tornförrådets två dörrar är på plats!



onsdag 10 oktober 2012

Så var det nästan vinter

Skrämmande vad sällan jag uppdaterar här! Det känns bara inte som att det händer så väldigt mycket av värde på bygget just nu. Det är klart, den sista delen av den bakre väggen kom på plats den 26:e september och den väggen reste Jav helt själv! Då kände jag att vi hade vind i seglen och trodde att vi skulle kunna skaka av oss den trista känslan av att allt satt fast som i klister. Men så kom regnet. Och mera regn. Och mera regn. Återigen så hade jag nästan på känn förra året att den fantastiska sommaren och hösten skulle straffa sig förr eller senare.

I ett av de sällsynta uppehållen i regnandet skulle jag och Jav hjälpas åt att resa det östra tornets första vägg. Det gick ju bra tills vi skulle börja använda den inlånade vinschen för att dra väggen uppåt. Väggen började vobbla och innan någon av oss hann reagera så åkte den med dunder och brak ned för bergväggen och kraschlandade intill den gamla härken till betongblandare. Vi klarade oss båda två utan skador och väggen såg otroligt nog fortfarande intakt ut, men ack så förödande för den lilla arbetsmoral vi hade kvar!

Och sen kom mera regn..

De senaste dagarna (eller snarare de senaste nätterna) har Jav kämpat med att skruva ihop stommen till innerväggarna och begära in offerter på takstolarna. I natt ska det bara vara 2 plusgrader. Snart är vintern här och vi har fortfarande inte mer än fem väggar på plats. Jag har full panik!

Den första tornväggen vilar på sin nya plats nedanför bygget. Varför inte liksom?