tisdag 14 juli 2015

All work and no play..

Jag jobbar hela den här veckan. Ja, på ett vanligt jobb då alltså. Från 07.00 till 16.30 är jag på jobbet. Sen kommer jag hem, utfodrar familjen och går ut på bygget och målar. Barnen tycker att jag är så där rolig just nu. Jav har jobbat med underspikning och plåt till torntaket idag. Båda delarna visade sig kräva en del pusslande och eftertanke så det återstår fortfarande en del jobb på den fronten. Vid 22.20 var jag färdig med målningen av den sektion jag tänkte färdigställa idag och tänkte lämna över målarpenseln till Jav som bättre når de mer omöjliga ställena. Då öppnade sig plötsligt himlen och regnet vräkte ner. Humor! Jag hoppas att färgen jag så mödosamt slabbat på väggen ikväll sitter kvar imorgon. 

Bilderna visar en spindel som behagat bosätta sig på bygget. Den har sällskap av ungefär en miljon andra spindlar i olika former och storlekar. En annan bild visar grannens hus men det var mest regnet på fönstret av pågående skyfall som jag ville illustrera. Till sist också en bild på bygget som det ser ut just nu. Det ser lite trevligt ut när det lyser där inne. Man kan nästan tro att någon ska bo där. Snart?

måndag 13 juli 2015

Jobba jobba jobba!

Igår hade vi hjälp på bygget av ett par goda vänner och då räntade det mesta på ovanligt bra. Samtliga fönster i yttervarvet är nu på plats, knutbrädorna likaså. Det mesta av tornet är målat i två omgångar och ikväll har Jav jobbat med att få upp underspikningen på tornet. Imorgon ska det vara uppehåll så jag hoppas kunna lägga det första lagret färg på de översta delarna av tornet efter jobbet. Sedan får vi se vad tiden räcker till. Vi hade ju tänkt vara klara och kanske till och med hinna ta ner ställningen innan lördag men det ser lite tufft ut.

fredag 10 juli 2015

Vi lever än!

Vi befinner oss mitt i en ruggig regnig sommar men bygger lever och vi kämpar på. Fasaden är i det närmsta helt klar. Det återstår lite fyra fönster i yttervarvet, ett par våder plåt på taket och några knutbrädor och dropplåtar så är vi hemma. Jag har börjat måla den västra gaveln medan vi har proffsställningen på plats. Det är lite meditativt att måla. Än så länge i alla fall. Obruten vit akrylatfärg är det vi använder. Jag hoppas att färgvalet inte tänker sticka grannarna i ögonen när solen ligger på.
Lägger ut lite bilder men vet inte ännu hur jag lägger in bildtexter i appen. Ni kan i alla fall se en provisorisk trappa upp till den planerade entrén. Det östra tornet är färdigt och väntar på målning. En interiörbild av västra tornet. Det var där jag satt och målade idag och tänkte på matplatsen som ska ligga därinne så småningom. Till sist en bild på den målade västra gaveln. Fint som snus blir det!