tisdag 7 augusti 2012

Äntligen träjobb

Vilken lycka det är att få byta material att arbeta med! Nu är det slut på smutsiga tunga betong- och murarjobb. Nu lägger vi syll och bjälklag och det är ett arbete som jag mycket lättare kan hjälpa till med. Vi har börjat lägga bjälklaget i de båda tornen. Något man nästan kan likna vid heaven and hell. På ena sidan är det plan yta att stå och jobba på i lämplig arbetshöjd. På andra sidan sitter Jav och dinglar 3,5 meter över marken. Jag kan inte ens titta när han jobbar där. Han själv ser förvånansvärt obekymrad ut.




På muren lägger vi först underlag under syllen. Det är i vårt fall en plast med gummilister. Efter syllen så fäster vi en slags klack som vi sedan lägger bjälklaget på. Klacken har både en praktisk och en estetisk funktion. Rent praktiskt så innebär det att vi rymmer mer isolering. Den estetiska funktionen går ut på att ge intryck av en högre takhöjd som förebilden sekelskifteshus ofta hade. Syll, klack och bjälklag ger lämpliga jobb för en fru som inte kan mycket om husbygge. För mäta, borra och skruva kan jag i alla fall! Åtminstone så länge Jav ger order om hur jag ska mäta, borra och skruva :).

Igår, den 6:e augusti, hade vi Viggo med oss på bygget eftersom svärfar har åkt hem till Danmark. Viggo fick prova skruvdragaren och filurade på olika uppfinningar med allt spillmaterial han kunde hitta. När han sedan tröttnade så byggde vi en liten koja under det östra tornets bjälklag och där låg pluppen och tittade på film på laptopen bra länge. Alla medel är tillåtna?




Idag har det regnat så efter ca 2 timmars jobb på bygget gav vi upp och åkte till Nolia Mässan istället. Där har vi tittat runt på lite olika byggrelaterade produkter. Fönster framförallt. Oj vad jag längtar tills vi kommer så långt att det är dags för fönster! Vi har också tittat på blandare till badrum och kök. Det känns lite spännande att jag (som är hyperkonservativ) och Jav (som verkligen uppskattar design) ska försöka kompromissa oss till en inredning som vi båda kan vara nöjda med. Men den dagen den sorgen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar