söndag 26 augusti 2012

Antiklimax

Trots uppemot 15 mobiliserade män så fick vi avblåsa försöket att resa väggarna ikväll. Det var för mycket som inte var färdigt när kavalleriet anlände. Vid 19-tiden var vi redo för att försöka resa väggarna men vi saknade en tydlig strategi för hur det skulle gå till. Diskussionerna drog ut på tiden och till slut bestämde vi oss för att inte försöka ikväll. Vi har fått mycket gjort ändå idag. De två gavelsektionerna är helt färdiga och den yttre syllen förankrad. När väder och vind tillåter ett nytt försök så är vi bättre förberedda! Passar också på att slänga in dagens enda bild! Har fokuserat så mycket på jobb att jag inte kom mig för att fotografera! Här är det ännu en fantastisk granne som sliter hund på bygget. Tack alla för praktisk hjälp och moraliskt stöd!


2 kommentarer:

  1. Det var ju ett tag sen ni byggde bjälklaget, eftersom ni tyvärr valde att bygga in tryckta syllar undrar jag om mögeldoften gjort sitt antågande?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym
    Problem med lukt och tryckt uppstår när virket blir fuktigt under längre tid. Detta uppstår ofta i (70-tals) hus när man lade tryckt utan riktig syllpapp på betong som som blir fuktig (särskilt när dräneringen ger upp) eller i krypgrunder där det ofta är fuktigt långa perioder. Virke som blir fuktigt under lång tid är alltid ett problem oavsett virkets kvalitet. Därför är miljön i detta fall viktigare än virkesvalet. I dag får man bara lägga tryckt i "utomhusmiljö", därför är det här bara ena syllen som slutligen lades i tryckt (inte som det ser ut på bilden båda).

    SvaraRadera