onsdag 15 augusti 2012

Väggar och virkestrubbel

För flera veckor sedan lade Jav en order på virke, bland annat panel till ytterväggarna, och vi visste redan från början att det inte skulle levereras förrän efter semestern. Men nu när semestern är över så fanns ändå inte vår grundmålade panel att få tag på! Sjukt irriterande. Det största problemet är att vi behöver en ovanlig längd på virket. Det måste vara minst 5.10 m långt. Efter en rundringning till stans byggvaruhus så verkade vårt enda alternativ vara att köpa omålad panel och grundmåla själva. Lite billigare visserligen men jag såg verkligen inte fram emot tidsåtgången det innebär att måla panelen själva. Ett par dagars huvudvärk senare har vi tillslut fått grundmålad panel i rätt längd men det blev dubbelfas halvspont panel istället för enkelfas. En liten skillnad som jag förstår det när Jav försöker förklara för mig som inte kan ett smack om material.

När materialet väl anlände kunde vi inte låta bli att börja skruva väggar trots att bjälklaget fortfarande inte är helt färdigt. Det är så skönt att byta arbetsuppgifter för en stund. Väggarna ska resas i sektioner och på två dagar har vi börjat på två av de tre bakre sektionerna. Sektionerna är reglade och gips har skruvats på. 9 mm gips var för mig en mardröm att jobba med, så känsligt! Jav har fått göra större delen av det jobbet på grund av min rädsla för att förstöra något. Dessutom kommer jag inte helt överens med skruvautomaten heller. Tanken är i alla fall att de två gavelsektionerna också ska skruvas för att alltihop sedan ska kunna resas samtidigt. Drömmen vore att få det gjort nästkommande helg, men det kanske är lite väl optimistiskt. Bjälklaget ska färdigställas, isolering och panel ska spikas på väggsektionerna och till sist ska panelen målas i två omgångar. Men man måste sikta högt?

Jav firar sin födelsedag genom att under gassande sol skruva väggsektioner. (Även om han just på den här bilden kapar gips)

Det är inte alltid enkelt att bygga när man saknar golv att gå på.

Kameran gillar inte mörker så bilden blir lite suddig, men här ligger våra två reglade och gipsade väggsektioner.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar