tisdag 19 juni 2012

Balans

De senaste dagarna har på sätt och vis varit varandras ytterligheter. I söndags gick byggandet lite på sparlåga. Mest för att jag tvingade Jav att följa mig och hämta sonen som varit utlånad till mormor och morfar över helgen. Passade också på att göra några ärenden på stan, dock de flesta byggrelaterade. Även vädret har varit lite till och från. När det regnade i söndags upptäckte vi att det krävs lite mer dränering bakom den norra väggen där det hade bildats ett rejält dike när vi göt väggen.


Å andra sidan är ju berget ojämnt överallt så vattenpölar har vi gott om.

Neeeeej! Här ska ju väggen stå!

Svärfars jobb har till stor del bestått i att försöka hitta sätt att hålla undan vattnet som stundtals vräker ner från himlen. (Anade att förra årets fantastiska sommar skulle straffa sig förr eller senare). Han har fått spräcka ytterligare lite berg för att skapa ett avrinningsdike. För att vara helt på den säkra sidan har vi också lagt ner markavloppsrör under betongen.



Svärfar slavar fram ett dike för avrinning.


Så att vi kunde lägga markavlopp under den norra väggen.

Jav å sin sida har ägnat nästan all byggtid åt att sätta form och gjuta. Det tar lång tid men han höll snudd på rekordfart hela måndagen. Antagligen bidrog det fantastiska vädret till att det gick undan. Han drog på sig en rejäl solbränna på köpet. Får se om det gör ont imorgon.. 

Jag vet inte om ni ser det jag ser, men här ska den norra och den östra väggen mötas. Mycket snart!
Jag står på norra väggen! Snart färdiggjuten, hurra!

Idag tisdag har bygget däremot fått vila. När Jav kom hem från jobbet så hade himlen återigen öppnat sig och det verkade inte finnas någon hejd på hur mycket regn som skulle falla. Har haft en mysig kväll inne istället. Förhoppningsvis gör det lite nytta det också, fast på andra sätt. Avslutar med ännu en bild från den vy som jag hoppas att vi snart ska kunna blicka ut över från altanen. Soliga sommarkvällar är underbara!

Måndagen den 18 juni kl 21.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar