lördag 16 juni 2012

Väderleksrapporter och annat

Imorse vaknade vi till en fantastiskt fin dag. Solen flödade in genom sovrumsfönstret och det i kombination med en barnfri helg la grunden för en suverän byggdag! Till frukost kom vi att diskutera vädret och kollade runt på de olika vädersidorna på nätet. SMHI utlovade regn till kvällen. Även de andra sidorna förutspådde regn men med något senare ankomst på skitvädret. Jav blev utkallad på jobb precis när vi skulle igång med dagens arbete. Som tur var tog det bara någon timme innan han var tillbaka igen. Vid lunchtid drog bygget igång. Jav och svärfar spräckte sten för att kunna gjuta i husets nordöstra hörn. Det är fascinerande vad fort det går, i alla fall när man står vid sidan av och tittar på :). Stora stenblock lossnade och behövde sedan spräckas upp mindre bitar för att kunna bäras bort. Det värsta med det är att det är ett hårt jobb som inte ger så synliga resultat i efterhand.

Far och son arbetar tillsammans

Mitt bidrag idag (förutom den sedvanliga markservicen) har varit att kapa armeringsjärn och dammsuga berget den bit där det ska gjutas. Lättsamma jobb. Solen sken hela dagen. Vid en sen middag började dock molnen dra ihop sig ordentligt och ungefär 20 minuter före den av SMHI utsatta tiden föll så regnet! Imponerande även om jag så klart hellre hade haft solsken.

Svärfar synar dagens gjutjobb

En lång dag av spräckande, gjutande och till slut också lite murande går mot sitt slut. Målet är att ha grunden klar innan midsommar. Får se om morgondagen bjuder på lika mycket byggtid. Danmark spelar mot Tyskland i fotbolls-EM. Jag ber i smyg en stilla bön om förlust så vi slipper fler intressekonflikter.. :)

Försök till panoramabild över bygget.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar